Welkom

Bartholomeus kerk op Blijdenstein
Welkom

De Kerkenraad verwelkomt u graag in onze kerkdiensten en ook bent u van harte welkom om het monumentale gebouw en haar omgeving te bezoeken.

Voor nu een goed verblijf op onze site.

Kerkespraak 2018-6 Kerkespraak 2018-6

Jaargang 69, nummer 6
september-oktober-november 2018
Zo. 16-09 10.00 uur Mevr. J. Luten, Zuidwolde, coll. Vredesweek,
Zo. 23-09 10.00 uur Ds. R. Kloosterziel, startdienst
m.m.v. Projectkoor “Con Amore”, coll. vredesweek, koffiedrinken en lunch na de dienst,
Zo. 30-09 10.00 uur Ds. J. Woltinge, Zwolle
Zo. 07-10 10.00 uur Ds. R. Kloosterziel, coll. Kerk en Israël, m.m.v. Gospelkoor “Singers of the Light”, koffie en thee na de dienst
Zo. 14-10 10.00 uur Ds. mevr. K. Kwint, Meppel, coll. Kerk in Actie (Wereld Diaconaat)
Zo. 21-10 10.00 uur Ds. W. Smit, Smilde, Drentstalige dienst,
Zo. 28-10 10.00 uur Ds. mevr. B. van den Brink-Smit, De Wijk
coll. Kerk in Actie (Hervormingsdag) m.m.v. “Con Amore”
Zo. 04-11 10.00 uur Mevr. T. Zijlstra, coll. Kerk in Actie (Najaarszendingsweek)
Zo. 11-11 10.00 uur Ds. B. Metselaar, Beilen, zondag na dankdag,
coll. Kerk in Actie (Binnenlands Diaconaat)

met o.a. een overweging van ds. Kloosterziel, informatie over de kerkdiensten in de agenda, Zondagsschool;  Zusterkring, Con Amore.

Kerkespraak 2018-7 komt uit op donderdag 8 november.
U kunt kopij per e-mail inleveren tot uiterlijk donderdag 25 oktober bij de Redactie.

Meezingen in een koor Meezingen in een koor

Meezingen in een koor

Na de zomervakantie is er de mogelijkheid tijdens “open repetities” mee te zingen in een koor in de prachtig klinkende kerk te Blijdenstein.
Op de woensdagavonden 29 aug., 5 sept., 12 sept. en 19 september van
19.30 – 21.00 uur is iedereen van harte welkom.
Het koor staat onder leiding van Trijnie de Boer en Tieme Slomp aan de piano.
Op zondagmorgen 23 september, 10 uur,  kun je optreden met dit koor in de kerk.
Tijdens een samenzijn zal deze zondag “vrienden van Blijdenstein” geïntroduceerd worden, het is de start van het nieuwe seizoen voor alle kerkelijke activiteiten en het is “vredeszondag”.
Een unieke kans om deel te nemen aan deze zang activiteit op onze mooie locatie Blijdenstein in Ruinerwold.
We zijn al verzekerd van een aantal deelnemers want de leden van het kerkkoor zullen zeker meezingen.
Ik hoop dat er veel mensen gehoor geven aan dit initiatief van de “Vrienden van Blijdenstein”

voor meer informatie of opgave (niet noodzakelijk)
Trijnie de Boer (0522 473568 of

Vrijwilligersvervoer in De Wolden Vrijwilligersvervoer in De Wolden

Het Diaconaal Verband De Wolden staat achter het initiatief van DeWoldenvervoert en steunt waar mogelijk.
Wanneer u vervoer nodig heeft, dan kunt u hier lezen wat de mogelijkheden zijn.

Con Amore zoekt bassen, tenoren, alten en sopranen

Kortom iedereen die kan zingen en van kerkmuziek houdt, wordt uitgenodigd om met het kerkkoor in contact te treden.

kerk voor het dorp

uitkomst appeltaartdienst 19 februari 2017
kerk voor het dorp

Tijdens de dienst van 19 februari werd er nagedacht en gediscussieerd over de vraag waarom je bij de kerk hoort. Wij haakten aan bij de landelijke campagne van de Protestantse Kerk aan de hand van 6 posters met de tekst: “Geloven doe je in de kerk? Maar ook…”. en vervolgens wordt op elke poster een van de 6 mogelijkheden genoemd: Helpen, troosten, nadenken, twijfelen, onthaasten en verwonderen. De vraag in de appeltaartdienst was: “bij welke poster voel jij je het meeste verwant?” Lees hier

De Kerkenraad stelde het beleidsplan 2016-2020 Kerk voor het dorp vast.

.

Fotoboekje van onze kerk

Een boekje met foto's van onze Bartholomeüskerk.
Het kost slechts € 15,00.
Er is een beperkte oplage.

Te verkrijgen bij Zwaantje ten Have.

Disclaimer Disclaimer

De in deze website opgenomen adresgegevens zijn uitsluitend bestemd voor leden en betrokkenen van de Hervormde Gemeente te Ruinerwold en degenen die geïnteresseerd zijn in onze kerk(organisatie).
Het opnemen van deze gegevens in een bestand van welke vorm dan ook is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van de kerkenraad.

Een foto kan privacy problemen veroorzaken. Wanneer iemand kenbaar maakt niet duidelijk in beeld te willen zijn, dan wordt de bewuste foto van de site gehaald.
Wij zijn niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.
Wij doen ons best om de inhoud van de webpagina regelmatig te actualiseren en/of aan te vullen. Ondanks deze zorg en aandacht is het mogelijk dat de inhoud onvolledig en/of onjuist is. Ook dan zouden we graag hierover worden geinformeerd opdat we de juiste informatie kunnen geven.

kerkdienst met ds. W. Smit, Smilde Drentstalige dienst
datum en tijdstip 21-10-2018 om 10:00 uur