Protestantse Kerk in Nederland
Hervormde Gemeente te Ruinerwold
 
 
Familie Karsten bezoekt de kerkdienst op 13 augustus 2017inderdaad, helaas het kon niet doorgaan de openluchtdienst onder de 12 Apostelenboom.omdat er 's ochtendsvroeg nog een stevige regenbui was.

Het was extra jammer omdat de familie Karsten  van de Karstenhoeve (Museumboerderij) onze dominee wilde verrassen met het bijwonen van de openluchtdienst. Waarom?......

Dominee Kloosterziel doet mee aan een activiteit van de museumboerderij anno 1920. Dan zou hij wel eens opmerken dat de familie te weinig in de kerk komt. Daar zou vanmorgen dus verandering in komen! Met het kerkboek (met beslag) in de hand komen de mensen uit "Boerendrokte" op Blijdenstein aan.

Opa en oma Karsten komen via de kosterswoning bij de kerk.

Boer Karsten ziet dat zijn vrouw ook bij de kerk arriveert.
 
Dit bezoek is zeker een foto waard en het wordt zelfs vermeld in de Meppeler Courant en de Wolden Courant. 


Via de ingang onder de toren komt het gezelschap tot verbazing van veel kerkbezoekers binnen. Wat zal dominee Kloosterziel hiervan vinden?


Wachten op de dominee.


Het bezoek wordt duidelijk op prijs gesteld. De verrassing van  de familie Karsten is geslaagd!

Dominee Kloosterziel legt adequaat aan de kerkgangers uit wie de familie Karsten is. Deze zomer is er op drie zaterdagen "boerendrokte". Dit schreef ds. Kloosterziel in Kerkespraak 2017-5: "Op de zaterdagen van 1 juli, 22 juli en 2 september reis ik terug naar het jaar 1920 en speel ik de predikant die op de Karstenhoeve een zieke bezoekt in het TBC-huisje. Er gaat ook een jong stel trouwen, maar of zij hun huwelijk kerkelijk bevestigd willen zien, is nog de vraag. De herenboer kan misschien een bijdrage leveren aan het lekkende dak van de kerk." 
Dominee zei dat het ondanks de stortbui droog in de kerk is, dus het dak is nu dicht. Gelukkig is de TBCpatient ook zover genezen dat hij vanmorgen de kerkdienst kan bijwonen. Even dacht dominee bij binnenkomst, althans dat vertelde hij, dat hij vergeten zou zijn dat het vanmorgen een doopdienst zou zijn. Want de dochter van boer Karsten was ook in de kerk en zij had net een zoontje gekregen die nog gedoopt moet worden. Boer Karsten wilde graag weer een speciale plaats in de kerk, maar dat zal de Kerkenraad nu niet meer honoreren had dominee op de bijeenkomsten van boerendrokte gezegd. Dat is in ieder geval vanmorgen wel gelukt. Op de eerste rang kan de familie de dienst bijwonen.  
Kortom in een mum van tijd zat de dominee van "boerendrokte" weer in zijn rol. Met veel plezier speelt hij die rol en nodigt de mensen uit om de laatste opvoering op 2 september bij te wonen in en rond de Karstenhoeve. Een museumboerderij die een belangrijke plaats in ons dorp inneemt, aldus dominee Kloosterziel.Na de dienst werd er met de familie Karsten kennis gemaakt.Er werden handen gedrukt.Mannen onder elkaar.
En dan is het nog gezellig napraten onder het genot van een kopje koffie of thee.
Tot slot werd er nog een statiefoto gemaakt.
zie ook de facebookpagina en hier

terug
 
 
 
 

Repetitie Con Amore
datum en tijdstip 24-01-2019 om 19:30 uur
meer details

kerkdienst met ds. R. Kloosterziel, Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 27-01-2019 om 10.00 uur
meer details

 
Adres
Blijdenstein 3
7961 LH Ruinerwold
 
Kerkdiensten

Wij ontmoeten u graag in onze
dienst op de zondagmorgen;
aanvang: 10:00 uur.

Voor informatie over kerkdiensten in het algemeen.

Voor concrete informatie over de kerkdienst 

voor vervoer of oppas 

 

 
uit de pastorie

preek en
overweging

 
Contact met de kerk.

Bij vreugde en verdriet en
ledenadministratie


 
wacht u op bezoek?
 voor info
 
kaarsje aansteken

dit kunt u doen op zondag 
 
kerk(gebouw) ook voor u!
Geschikt voor bijzondere gelegenheden.
 
 
Twaalf Apostelenboom

in beeld en gedicht 
zie hier.
 
 
ANBI

Voor de ANBI gegevens
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.