In en om de pastorie In en om de pastorie
Schilderskunst
Na de oproep in vorige kerkespraak hebben 4 vrijwilligers (1 vrouw en 3 mannen) hun schilderstalenten aangewend om op het kerkelijke erf de Munnekeweer en het stookhok weer in evenwicht te brengen met de prachtig gerestaureerde pastorie.
Na twee weken intensieve samenwerking, uiteraard met de vereiste afstand van anderhalve meter, is het houtwerk gewassen, waar nodig geplamuurd, gegrond, geschuurd en voorzien van een nieuwe laag verf.
De gebouwen kunnen er hopelijk aan de buitenkant weer een flink aantal jaren tegen.
Namens het college van kerkrentmeesters veel dank.

Jan Boverhof

Tuinploeg - Klussenploeg - Schildersploeg!!
De tuinploeg is al vele jaren actief voor het onderhoud van het kerkelijk erf, maar tijdens de renovatie van de pastorie waren deze mannen soms élke week aan het klussen in en om de pastorie. Heel veel vrijwilligerswerk is er gedaan om de kosten nog te verminderen. Een geweldige prestatie!!
Sinds kort hebben nog een aantal tuinploegleden met vrouwelijke hulp zich ingezet als
“schildersploeg“ om de Munnekeweer enz. op gepaste afstand van een nieuw verflaagje te voorzien. De Munnekeweer ziet er weer schitterend uit.
Op gepaste afstand en met mooi weer is er koffie gedronken in de tuin van Tetsje en Henk. Momenteel werken de leden van de Tuinploeg in verband met de Corona virus op verschillende dagdelen.
                                                     Heel veel dank voor jullie inzet, fantastisch werk.

Ds. R. Gosker, IJhorst, Heilig Avondmaal?
datum en tijdstip 16-08-2020 om 10.00 uur

Mevr. T. Zijlstra, Ruinerwold