Protestantse Kerk in Nederland
Hervormde Gemeente te Ruinerwold
 
 
Diaconaal Verband De Wolden

Diaconaal Verband De Wolden

Het diaconaal verband heeft zich tot doel gesteld mensen te helpen die tussen wal en schip dreigen te raken; daar helpen waar geen andere mogelijkheden meer zijn. Tevens is zij het eerste aanspreekpunt voor hun diaconieën bij de burgerlijke gemeente De Wolden.
Het diaconaal verband is een samenwerking tussen de diaconieën van 11 kerken uit de gemeente De Wolden met als doel om van elkaar te leren en gezamenlijke problemen te bespreken. Elk jaar verzorgen deze diaconieën een voedselpakket voor de minima in de gemeente De Wolden.

Ook heeft het Diaconaal Verband De Wolden aandacht voor de problematiek van de schuldhulpverlening, met vooral de nadruk op preventie en nazorg. Diaconaal Verband is hiervoor een samenwerking aangegaan met Thuisadministratie van Humanitas.

Thuisadministratie biedt tijdelijk ondersteuning en advies aan mensen die het zicht op de eigen financiën kwijt zijn. Ze helpen huishoudens bij het op orde brengen van hun administratie en leren mensen hoe zij zelfstandig de administratie op orde kunnen houden. Thuisadministratie werkt met vrijwilligers die voor dit werk zijn opgeleid. 
Wilt u zich inzetten als  vrijwilliger of heeft u of iemand die u kent hulp nodig dan kunt u contact opnemen met Wilma van Dijk; tel. 0522 481242 of per e-mail.
 

terug
 
 
 
 

kerkdienst met ds. R. Kloosterziel,
datum en tijdstip 18-11-2018 om 10:00 uur
meer details

Repetitie Con Amore
datum en tijdstip 21-11-2018 om 19:30 uur

meer details

 
Adres
Blijdenstein 3
7961 LH Ruinerwold
 
Kerkdiensten

Wij ontmoeten u graag in onze
dienst op de zondagmorgen;
aanvang: 10:00 uur.

Voor informatie over kerkdiensten in het algemeen.

Voor concrete informatie over de kerkdienst 

voor vervoer of oppas 

 

 
uit de pastorie

preek en
overweging

 
Contact met de kerk.

Bij vreugde en verdriet en
ledenadministratie


 
wacht u op bezoek?
 voor info
 
kaarsje aansteken

dit kunt u doen op zondag 
 
kerk(gebouw) ook voor u!
Geschikt voor bijzondere gelegenheden.
 
 
Twaalf Apostelenboom

in beeld en gedicht 
zie hier.
 
 
ANBI

Voor de ANBI gegevens
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.