wat is een Zondagsschool wat is een Zondagsschool

De zondagsschool is bestemd voor leerlingen van de basisschool. Er wordt gewerkt met verhalen en werkvormen uit “Kind op Zondag” (en “Bonnefooi”). Het oecumenisch leesrooster wordt gevolgd dat ook in de kerkdiensten gebruikt wordt.
Alle kinderen beginnen samen met zingen en bidden. Er wordt een inleiding gegeven op het verhaal, bij voorbeeld door middel van een voorwerp. Daarna gaan de kinderen in twee groepen uiteen. Op een aan de groep aangepaste wijze wordt een verhaal verteld en verwerkt.

Tijdens Advent en de Veertigdagentijd wordt meegedaan aan een project waaraan ook in de kerkdienst aandacht wordt besteed.

Op bepaalde zondagen, en tijdens de Adventszondagen, gaan de kinderen eerst naar de kerk. Er wordt naar gestreefd om dit één keer per maand te doen.

De leeftijdsgrens is verlaagd naar vier jaar, zodat de kinderen de gehele basisschoolleeftijd welkom zijn op de zondagsschool. Aan het begin van het seizoen krijgen alle kinderen uit de gemeente een uitnodiging voor de zondagsschool. Aan de ouders van de kinderen die het afgelopen jaar de leeftijd van vier jaar hebben bereikt, wordt een bezoekje gebracht, net als aan nieuw ingekomen gezinnen.

Het is voor de kinderen een fijn uur
waarin aandacht wordt besteed aan het gewone leven van alledag en de bijzondere dingen daarin.
De leiding hoopt dat veel kinderen op zondagmorgen
de weg naar de Munnekeweer kunnen vinden!

Afsluiting seizoen 2016-2017 en hoe verder

In een bijzondere kerkdienst op 7 mei 2017 sloot de Zondagsschool het seizoen af. Amarens Bosma stond daarbij centraal omdat zij afscheid nam. Zij gaat naar het voortgezet onderwijs.
Gerda Smit nam afscheid als leidster, ook hier is het volgen van een opleiding de reden.

Amarens en haar moeder Akkelien hadden een aandeel .

Tetsje Zijlstra deelde de Zondagsschool kinderen en leiding in 2 groepen die tegen elkaar speelden in een quizz. De kerkgangers werden erbij betrokken en dominee Kloosterziel was de jury.

Amarens kreeg een Bijbel.

Gerda kreeg een warme handdruk en een presentje voor haar inzet.
en Marie Kuijer, diaken, bedankte  haar en  de andere leidsters met een bloemetje.
Magreet Hofstra, Tina Hulst en Tetsje Zijlstra.

In de Munnekeweer was het nog gezellig.
Foto's gemaakt door Zwaantje ten Have voor Facebook.
Hoe verder in september?
We weten het nog niet, maar we zijn in elk geval op zoek naar kinderen.

Wie doet er mee?
We horen het graag!
Inlichtingen bij Tetsje Zijlstra: 0522 481616 of e-mail.

kerkdienst met Ds. J.W. Muis. Ruildienst met de Gereformeerde kerk Ruinerwold – Koekange.
datum en tijdstip 23-07-2017 om 10:00 uur

datum en tijdstip 30-07-2017 om 10:00 uur