Actueel Actueel

Start seizoen 2017 -2018
We beginnen op maandag 25 september. Dominee Kloosterziel neemt het hele programma voor zijn rekening.
Verder kunt u de volgende data in uw agenda noteren: 23 oktober, 20 november, 18 december (kerstmiddag), 29 januari (jaarvergadering),
26 februari, 26 maart en 30 april. De leden krijgen het programma thuis bezorgd.
De bijeenkomsten zijn van 19:30 uur - ± 22:00 uur, met uitzondering van de Kerstviering die om 14:00 uur begint.

De laatste Zusterkringbijeenkomst van het seizoen 2016-2017
Op 24 april, een druilerige, kille lenteavond, worden de leden en ds. Kloosterziel in een lekker verwarmde Munnekeweer verwelkomd door de voorzitter, Aaltje Zantinge.
Dominee Kloosterziel leest Psalm 8, het lied van David. Vervolgens vertelt hij over zijn bezoek aan Wildlands Adventure Zoo, de nieuwe dierentuin in Emmen. Zoals in de oude dierentuin vond dominee ook hier de vlindertuin het mooist. Hoe vlinders vliegen en weten waar ze moeten zijn om met dunne buisjes de nectar uit de bloemen te zuigen en hoe ze zich voortplanten. Vlinders staan symbool voor het nieuwe leven. Om het mooie van de natuur te zien, hoef je niet naar een dierentuin. Het is rondom ons. Darwin zegt evolutie, maar het blijft heel bijzonder, een wonder van God.

Dominee komt terug bij Psalm 8: “Heer, onze Heer, groot is uw macht, overal op aarde!”.
Na de koffie met eigen gebakken koek neemt Grietje Redeker de leiding over. Ze leest voor uit het boek over Garriet Jan en Annegien en laat ons in 4 groepen Memory spelen en een quiz over Ruinerwold. Aaltje Zantinge bedankt Grietje voor de gezellige avond. Hiermee is het seizoen 2016 -2017 ten einde.
Aaltje roept ons op om na te denken over de invulling van het volgend seizoen. Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid er wat van te maken.
Met die boodschap wensen we elkaar een mooie zomertijd en gaan we voldaan naar huis.

Ledendag  van de Protestantse Vrouwen Drenthe (PVD).
Op een mooie lentedag, 20 april 2017 komen ongeveer 80 leden van de 200 leden van de Protestantse Vrouwen Drenthe samen in De Voorhof in Westerbork voor de  Ledendag  van de PVD. Vanuit Ruinerwold zijn we er met 8 leden.
’s Morgens is de kerkdienst, ook dit jaar geleid door dominee Sieny Wiersma – Smelt. Na de dienst vullen de dames Rina Roelfs en Andij Smit uit Elp het morgenprogramma in met muziek en samen zingen. De stemming zit er goed in. In het middagprogramma staat de muzikale familie Tuinman centraal. Opnieuw zijn de liederen een feest van herkenning. We sluiten af met een lied met de tekst: “wel bedankt voor het gezellig middagje..…. we moeten het gauw een keertje overdoen.”

Overdoen……. “We weten niet hoe het verder gaat. Begin september wordt er gekeken hoe we de PVD kunnen afronden.

Dat besluit moeten we samen nemen.” Hoe het ook zal worden, we kunnen achterom zien naar hoe mooi het allemaal is geweest. Ook deze 11e Ledendag. Voldaan en opgewekt gaan we weer door het mooie lentelandschap naar huis.

Oproep: Helpt u mee?
In het archief van de Zusterkring zijn groepfoto’s waarbij wij graag de namen van de vrouwen willen vermelden. De foto’s staan hier.

datum en tijdstip 24-09-2017 om 10:00 uur

kerkdienst met ds. J. Woltinge, Zwolle.
datum en tijdstip 01-10-2017 om 10:00 uur