Verslag van de allerlaatste bijeenkomst van de Zusterkring Verslag van de allerlaatste bijeenkomst van de Zusterkring
Zoals altijd doet ds. Kloosterziel de opening, hij leest over het laatste avondmaal.
Het gaat dan over afscheid nemen, verhuizen en over herinneringen.
Ook voor de zusterkring is dit de laatste keer.
Ook Jezus neemt afscheid en zegt ‘leef in liefde en gezondheid’.
Dominee eindigt met een gedicht. Dominee drinkt met ons nog een kopje koffie, wat ons de gelegenheid geeft hem te bedanken voor alle openingswoorden die hij deed bij al onze bijeenkomsten. Het bestuur en ook alle leden hebben dit zeer gewaardeerd. Dus onze hartelijke dank hiervoor en als herinnering bieden wij hem een kleinigheidje aan namens de zusterkring en wensen hem veel succes in de nieuwe gemeenten.
Onze Paasviering gaat verder en Tetsje krijgt het woord. Tetsje vertelt van de kruisiging, leest voor en we zingen samen bij de piano bespeeld door mevrouw Aly Zwikker.
Na de Sabbat gaan Maria Magdalena en Johannes naar het graf van Jezus, maar het graf is leeg. Hoe het verder ging las Tetsje in Lucas 24 en ze eindigt met een gedicht van een Vlinder, het symbool van Pasen. We drinken samen weer koffie of thee en zingen samen Paasliederen o.b.v. pianomuziek van mevrouw Zwikker.
Als de Paasdienst is afgelopen nemen we de tijd om de mensen te bedanken voor hun inzet voor de Zusterkring. Deze laatste keer zijn we niet in de Munnekeweer maar in het koor van de kerk. Heel mooi gemaakt door Tetsje.
Tetsje ook bedankt voor alles wat je deed voor de Zusterkring.
Kerst en Pasen met ons vieren onder jouw leiding was altijd fijn en gezellig in een
gezellige Munnekeweer.
Dinie de Jonge: bedankt voor het jaarlijks verzorgen van de kerstboom.
En natuurlijk Aly Zwikker bedankt voor alle muziek met Kerst en Pasen.
Door omstandigheden was niet aanwezig Marjan Remmelts, ook zij bedankt voor alle verslagen van de Zusterkring in het kerkblad. Ze krijgen alle vier een herinnering aan de Zusterkring. Verder alle dames bedankt en we hopen u allen nog eens te ontmoeten in de kerk of elders.
Dit was de laatste bijeenkomst van de Zusterkring opgericht in 1914.

Ds. B. Metselaar, Beilen
datum en tijdstip 25-08-2019 om 10.00 uur