Zegening Beroepingswerk Zegening Beroepingswerk
De woorden zoals ds. Van Setten–Ruhrwiem die sprak in de dienst van zondag 26 januari. “In verband met de aanstaande keuze voor en beroeping van een predikant in onze gemeente heeft de kerkenraad een beroepingscommissie ingesteld, conform ordinantie 3 van de kerkorde. Uit het midden van de gemeente heeft zij 6 leden bereid gevonden deze mooie taak op zich te nemen en naar eer en geweten te vervullen.
Deze mensen zijn Gea Pruntel, Tetsje Zijlstra, Tina Hulst, Roelof Kuijer, Klaas Rooze en Rudy van Goor. Het beroepingsproces staat in dienst van de roep van de Heer van de kerk. Dat zijn grote woorden, diepe woorden ook. De leden van de beroepingscommissie die dat proces vormgeven en dragen staan er dan ook niet alleen voor. Door alle menselijke overwegingen en besluiten heen, bouwt de Heer zijn gemeente en is het zijn Geest die ons de weg wijst om datgene te doen wat nodig is. Daarnaast willen wij als gemeente benadrukken dat de leden onze steun en ons vertrouwen genieten bij het zorgvuldig uitoefenen van de taak die hen wacht.
Een predikant kiezen en beroepen is een mooie taak maar wel één die veel vraagt van een beroepingscommissie: een warm hart, een helder verstand, een kritische blik, een zuivere motivatie en een integere inborst. Maar bovenal toewijding aan wat ons in deze geloofsgemeenschap samenbrengt en bindt: de liefde van en voor de goede God en daaraan onmiddellijk verbonden: de liefde van en voor onszelf en elkaar.
Zegenrijk werk, kortom, en wat is er dan bemoedigender dan daarover zijn zegen te vragen! Gea, Tetsje, Tina, Roelof en Rudy, zegene jullie de goede God: Vader, Zoon en heilige Geest; Almachtige, Verlosser en Trooster. Die is, die was en die zal zijn, meer nabij dan enig mens.
Als een mantel van liefde om jullie heen, als een bron van wijsheid bij het uitvoeren van jullie taak”.
Opmerking Redactie: ds. Marianne Gaastra heeft op een later tijdstip Klaas Rooze gezegend omdat hij die zondag niet aanwezig was.
                                                                                                                                                        Sriba Willem Rumph

Ds. A. van Setten-Ruhrwiem