Vrijwilligers gezocht Vrijwilligers gezocht

De Diaconie kreeg een verzoek van het Distributiecentrum Noordelijke Voedselbanken te Meppel en van het Diaconaal Verband De Wolden om steun voor het zoeken van vrijwilligers.
De voedselbank
In Meppel is het regionale distributiecentrum voor Noord Nederland gevestigd.
Dit distributiecentrum betrekt voedsel uit het gehele land en distribueert dat elke week onder de 40 lokale voedselbanken in Groningen, Friesland, Drenthe en Noord Overijssel. Evenals de lokale voedselbanken draait het distributiecentrum volledig op vrijwilligers.
Al geruime tijd kampt het distributiecentrum met vacante plaatsen. Er is dringend behoefte aan: (vrachtwagen)chauffeurs, bijrijders, magazijnmedewerkers, administratie-medewerkers en vooral coördinatoren. Wilt u als vrijwilliger helpen bij de voedselbank dan kunt u zich per e-mail melden bij: ook voor meer informatie.

Diaconaal Verband De Wolden
Het Diaconaal Verband De Wolden zoekt voor de stichting “Administratievoormekaar”

vrijwilligers die mensen met een handicap (een licht verstandelijke beperking, een vorm van autisme, of een psychiatrische stoornis) willen helpen met het verwerken van hun post en hun financiële administratie.
De vrijwilligers moeten affiniteit met de doelgroep hebben en enige ervaring met het organiseren van de thuisadministratie. Ze moeten in staat zijn bedoelingen en opdrachten kort en eenvoudig uit te leggen en gemaakte afspraken vast te leggen.
Daarbij moeten ze stevig in hun schoenen staan in conflictsituaties.
De nodige begeleiding en basisopleidingen worden geboden evenals een onkostenvergoeding. Informatie of aanmelden: .

kerkdienst met ds. R. Kloosterziel,
datum en tijdstip 18-11-2018 om 10:00 uur