Protestantse Kerk in Nederland
Hervormde Gemeente te Ruinerwold
 
 
bericht uit Gambia 2016 bericht uit Gambia 2016
Hallo gemeenteleden,
Zoals jullie inmiddels weten gaan wij, de bewoners van Buitenhuizerweg 2, regelmatig naar Gambia. Afgelopen kerstdagen zijn we weer met onze kinderen Wesley en Rowan geweest.
Het was bijzonder om met 35 graden de geboorte van Jezus te vieren.
Op 1e kerstdag was het kinderkerstfeest in de kerk van onze vrienden Edward en Patiënce. 


Edward is dominee en Patiënce leidt de christelijke school die wij met vele vrienden en bekenden steunen. Ze werken beide hard voor de kerk en de school, naast hun eigen gezin met 3 kinderen. Omdat ze zelf weinig inkomsten hebben, ontstond vorig jaar het idee om een boekhandeltje te bouwen bij de ingang van het terrein.
De kerk van Blijdenstein heeft de bouw gesponsord.
In het voorjaar van 2016 konden we opnieuw € 500 aan hen geven om de boekhandel ook daadwerkelijk in te richten. Heel mooi om te zien hoe het er nu uitziet!


Er worden vooral schriften, schoolboeken, uniformen en sportkleding verkocht aan de inmiddels bijna 300 kinderen van de school. Ze houden de prijzen zo laag mogelijk, zodat ook de armste kinderen de spullen kunnen kopen die ze nodig hebben voor school.
Wat nog ontbreekt is een kopieermachine. Net als in Nederland worden er regelmatig toetsen gedaan door de kinderen op school. Deze moeten nu allemaal elders gekopieerd worden.
Omdat de diaconie wederom € 500 had gegeven, hebben we Edward en Patiënce dit bedrag kunnen geven. Hiermee hebben ze een mooi startbedrag en kunnen ze met de opbrengst van de boekhandel
verder sparen voor een kopieermachine.
Ook tijdens het kerstrondje hadden we weer een kraam ingericht voor Gambia. Wesley en Rowan verkochten allerlei spulletjes uit Gambia. De opbrengst van € 120 konden ze zelf meenemen naar Gambia. Ze hebben samen met Patiënce een jongetje gekozen om te sponsoren zodat hij weer een jaar naar school kan gaan.
 
Zoals jullie mogelijk hebben gehoord in het nieuws, was het erg onrustig in januari in Gambia. De voormalig president (Yammeh) wilde zijn plek niet afstaan en het land niet verlaten. Vele vrouwen en kinderen zijn uit Gambia gevlucht uit angst voor oorlog. Het bijzondere was dat de omringende landen met hun presidenten zijn blijven praten met Yammeh wat uiteindelijk het goede nieuws bracht dat hij in vrede het land heeft verlaten. Daarna kon de nieuwe president (Barrow) komen en nu kan stap voor stap democratisch Gambia vorm krijgen. De rust is weer volledig weergekeerd en de bevolking is erg blij met de nieuwe president.
 
Eind februari hoopt Tina weer naar Gambia te gaan. We zijn erg benieuwd of er al voldoende winst met de boekhandel is gemaakt om een kopieermachine te kopen.
Ook zijn er inmiddels naast familie, vrienden en buren, gemeenteleden die een kindje sponsoren om naar deze school te kunnen gaan. Tina zal dan ook onderzoeken hoe het gaat met deze kinderen op school en zo mogelijk hun thuissituatie bekijken.
 
Tot slot willen we jullie als gemeente van Blijdenstein de hartelijke groeten en grote dank overbrengen van Edward & Patience.
Jacco, Tina, Wesley en Rowan Hulst
terug
 
 
 
 

Ds. A. van Setten-Ruhrwiem
datum en tijdstip 19-07-2020 om 10.00 uur
meer details

Ds. R. Kloosterziel, Weerselo, Openluchtdienst
datum en tijdstip 26-07-2020 om 10.00 uur
meer details

Huisdienst in 't Vonder met ds. Gaastra
datum en tijdstip 01-08-2020 om 19.00 uur
meer details

Ds. A. van Setten-Ruhrwiem
datum en tijdstip 02-08-2020 om 10.00 uur
meer details

 
Adres
Blijdenstein 3
7961 LH Ruinerwold
 
Kerkdiensten

Wij ontmoeten u graag in onze
dienst op de zondagmorgen;
aanvang: 10.00 uur.

Voor informatie over kerkdiensten in het algemeen.

Voor concrete informatie over de kerkdienst 

voor vervoer of oppas 

 
Contact met de kerk

Bij vreugde en verdriet
en
ledenadministratie


 
wacht u op bezoek?
 voor info
 
kaarsje aansteken

dit kunt u doen op zondag 
 
kerk(gebouw) ook voor u!
Geschikt voor bijzondere gelegenheden.
 
 
Twaalf Apostelenboom

in beeld en gedicht 
zie hier.
 
 
ANBI

Voor de ANBI gegevens
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.