Zusterkring 80 jaar kerkdienst en receptie

De leden van de Zusterkring zaten er klaar voor om samen met de gemeenteleden en gasten waaronder leden van de zusterverenigingen, verenigd binnen de Protestantse Vrouwen Drenthe (PVD) uit IJhorst - De Wijk en Ruinen , het bestuur van de PVD en een vertegenwoordiging van De Hervormde Vrouwen Groep Maranatha van de Kapelgemeente. Het was goed om in een goed gevulde kerk onze mijlpaal te herdenken.
Ook de kinderen waren in de kerk en stonden samen met ds. Kloosterziel stil bij onze vereniging. Wie zijn wij? Wat doen? Het was niet helemaal bekend bij onze jeugd. Maar wat goed dat ze er even bij waren!
          Con Amore onder leiding van Trijnie de Boer en aan de piano Tieme Slomp had een mooie stem in het geheel. Na de dienst gaven ze "een roos" als geschenk. Een Drentse versie van The Rose, van en gezongen door streektaalzangeres Trijntje van der Scheer. Zij zong dit in 2012 op de jaarlijkse bijeenkomst van de PVD in Westerbork.

Marjan Remmelts ging in haar toespraak in op het ontstaan van de Zusterkring en de inzet van het huidige bestuur waarvan de meeste leden vanaf 1998 de schouders eronder zetten om voor de leden waardevolle bijeenkomsten te organiseren.
                                Onze voorzitter, Aaltje Zantinge - Wiltinge kreeg van ds. Kloosterziel een speld van de PKN voor haar jarenlange inzet.
Het was voor Aaltje een grote verrassing dat zij dit temidden van zo velen, waaronder haar man en kinderen, mocht ondergaan.

In de Munnekeweer zat het bestuur klaar om de felicitaties in ontvangst te nemen.

kerkdienst met ds. R. Kloosterziel,
datum en tijdstip 18-11-2018 om 10:00 uur