Protestantse Kerk in Nederland
Hervormde Gemeente te Ruinerwold
 
 
meer informatie over de Zusterkring meer informatie over de Zusterkring

Op initiatief van dominee en mevrouw Brink kwam er een vrouwenvereniging binnen de kerk. Op 5 november 1934 was de eerste bijeenkomst van de Zusterkring onder leiding van mevrouw Brink. De bijeenkomsten bestonden uit het zingen van een Psalm of een Gezang en het lezen uit de Bijbel. Natuurlijk werd er gebreid, bijvoorbeeld dassen voor de kinderen van de Zondagsschool en borstrokjes zodat ze geen kou leden.
In 1946 kwam er een bestuur.
Vanaf 1956 was de Zusterkring lid van de VHVF, de Vrijzinnig Hervormde Vrouwen Federatie. Deze vereniging is in 2007 opgehouden te bestaan en vanaf die tijd is de Zusterkring aangesloten bij de toen opgerichte Protestantse Vrouwen Drenthe (PVD). Leden van de Zusterkring bezochten elk jaar de provinciale Ledendag, vroeger landdag geheten.
Op 12 april 2018 was de laatste Ledendag. Er waren te weinig Vrouwenverenigingen in Drenthe om de PVD te laten bestaan.Op de feestavond in 1979 tgv het 45 jaar bestaan brachten mevrouw Wever – Nijstad en mevrouw Van Goor – Klok namens de leden een cadeau mee.
Het was dit prachtig kleed bestemd voor de bestuurstafel. Heel mooi geborduurd. Naast mevrouw Van Goor en mevrouw Wever hebben verschillende leden er aan gewerkt.
Mevrouw Wever las een gedicht over 45 jaar Zusterkring met als laatste regel over het kleed: De groene kleur van de hoop wil ons geven, dat de Zusterkring nog lang moge leven.
Het kopje en de voorzittershamer zijn toevallig op deze foto.
In 1950 bij de viering van het 15 jarig bestaan kreeg mevrouw T. van der Veen – Bosman, presidente van 1947 – 1955, een voorzittershamer. In het verslag staat: "nu is het oude kopje zonder oortje buiten werking!"
In 1998 dreigde ook de Zusterkring te moeten stoppen omdat er geen bestuur meer was. Gelukkig staken de huidige bestuursleden de koppen bij elkaar en zo konden tot en met het seizoen 2017 – 2018 ongeveer 20 vrouwen iedere maand genieten van een gezellige avond waarin de dominee begint met een korte overdenking.
Na een kop koffie of thee met een lekkere (plak) koek, is er tijd voor een boeklezing of iemand komt vertellen over een boeiende reis of een andere presentatie.
Op 23 april 2018 werd het seizoen 2017 – 2018 afgesloten. Het bestuur heeft besloten om voor het seizoen 2018 -2019 eerst 3 bijeenkomsten te organiseren waarvan de eerste in september. Vervolgens worden de Kerstviering en de Paasviering in het programma opgenomen.
 

terug
 
 
 
 

kerkdienst met ds. R. Kloosterziel,
datum en tijdstip 18-11-2018 om 10:00 uur
meer details

Repetitie Con Amore
datum en tijdstip 21-11-2018 om 19:30 uur

meer details

 
Adres
Blijdenstein 3
7961 LH Ruinerwold
 
Kerkdiensten

Wij ontmoeten u graag in onze
dienst op de zondagmorgen;
aanvang: 10:00 uur.

Voor informatie over kerkdiensten in het algemeen.

Voor concrete informatie over de kerkdienst 

voor vervoer of oppas 

 

 
uit de pastorie

preek en
overweging

 
Contact met de kerk.

Bij vreugde en verdriet en
ledenadministratie


 
wacht u op bezoek?
 voor info
 
kaarsje aansteken

dit kunt u doen op zondag 
 
kerk(gebouw) ook voor u!
Geschikt voor bijzondere gelegenheden.
 
 
Twaalf Apostelenboom

in beeld en gedicht 
zie hier.
 
 
ANBI

Voor de ANBI gegevens
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.