kerstrondje 2014

ontmoeten
kerstrondje 2014
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Kleurrijke verbeeldingen van het kerstverhaal leidden de gasten naar onze sfeervolle Bartholomeuskerk.

Binnen wachtte de monnik en de mensen die hun producten aan de man brachten op de gasten. Er was een lekker kopje koffie of thee met een kniepertie te koop. Kortom alles voor een goed verblijf.

De zondag begon met de kerkdienst. Dominee Kloosterziel ging in zijn preek in op het thema van de expositie van de kunstenaar Henk Middeljans, die in de kerkdienst aanwezig was.

Dagelijkse ervaringen, belevenissen en herinneringen zijn de inspiratiebron voor het werk van Henk Middeljans.
De contacten tussen mensen zijn uitgebeeld. De mozaïeken zijn figuratief en symbolisch. Voor de mozaïeken worden tegels in allerlei kleuren uit Spanje gebruikt.

Ook van de kinderen van de zondagsschool stond er een prachtige mozaïek.

Het is gemaakt, net als de verbeeldingen langs de strampel, geschilderd door een aantal enthousiastelingen, onder deskundige leiding van Zwaantje ten Have.

De bezoekers konden luisteren naar orgelmuziek en zang op zaterdag van de Dickens Singers en op zondag van Intermezzo en Yoanique Hillen.

Intermezzo onder leiding van Trijnie de Boer.

en wanneer de mensen meer informatie over onze kerk wilden horen dan .......

Het kerstrondje bracht de mensen in kerstsfeer.
Wij hopen dat het ook in 2015 weer inspireert om op kerstavond de kinderkerstviering en de kerstnachtdienst bij te wonen en natuurlijk verwelkomen wij u graag op Eerste Kerstdag.

Ds. A. van Setten-Ruhrwiem
datum en tijdstip 19-07-2020 om 10.00 uur