Kerstrondje 2012 start in een echte kerstsfeer.

De kerk was weer versierd met prachtige kerststukken en natuurlijk een kerstboom.

Alles was op zaterdag om 11.00 uur klaar om de bezoekers te verwelkomen.

Een tentoonstelling van prachtige schilderijen en tekeningen van verschillende kunstenaars om bewonderd te worden.

De Kerkespraak lezer herkende deze tekening van Sjoukje Rumph direct!

De koffie was gezet, de knieperties stonden klaar.

De opbrengst van de kniepertiesverkoop was € 134,00.

Peeke Boekhouwer beet de spits af met het orgelspel en werd later o.a. door Tieme Slomp (ook op de piano) opgevolgd. De organisten zorgden voor sfeervol kerstmuziek.

Ook Leon Driessens liet zijn prachtige klanken horen.

De dames die ervoor zorgen dat er een keer in de 14 dagen gezelligheid is in het dorpshuis, waar mensen samen kunnen zijn, bijvoorbeeld om te handwerken, hadden hun spullen uitgestald. Ze verkochten graag hun waar om  zo weer garen etc. te kunnen kopen. Heerlijke warme sokken passend bij het  winterweer.

Een mooie collectie kaarsen stonden te wachten om meegenomen te worden, om de huiskamers in kerstsfeer te brengen. Ook waren er kerstfiguren van kaarsvet. Alles gemaakt door Bertha Roelofs die de totale opbrengst, maar liefst € 93,50, afstond aan onze kerk.

In de Munnekeweer verkocht KerkinActie boeken. Dozen vol stonden er klaar. De opbrengst (ongeveer € 150,00) is bestemd voor de rijstboeren op Sumatra.

Stichting Kinderhulp Rusland wil graag de kinderen weer goed kunnen ontvangen. De lootjes en de prijsjes stonden klaar.

In stilte kon men in de consistorie gedenken.

Zondag was er geen sprake meer van kerstsfeer voor wat het weer betrof, maar dat weerhield de mensen er niet van om op pad te gaan. Ook onze kerk en de Munnekeweer werden weer goed bezocht.  Er werd genoten van orgelmuziek, van Intermezzo

en het vrouwenkoor Swinging Stones uit Steenwijk.

De afsluiting van het kerstrondje was weer met de Sing-in. Hier trad het Meppeler Mannenkoor o.l.v. Wilfred van Eisden op en werden de bekende kerstliederen gezongen onder begeleiding van Harry Bosma op het orgel.

De werkgroep van Kerk in Actie Ruinerwold kan weer terugzien op een geslaagde dienst waarin gecollecteerd werd voor het project van Kerk in Actie ten behoeve van rijstboeren op Sumatra.  Er kon, na aftrek van de kosten, € 475,00 worden overgemaakt.

zie hier voor de site van het Kerstrondje bij de Spekbraanders.

Ds. A. van Setten-Ruhrwiem
datum en tijdstip 19-07-2020 om 10.00 uur