BLAD, HEEL VEEL BLAD! BLAD, HEEL VEEL BLAD!
Op zaterdag 30 november was er de jaarlijkse DOEDAG op het kerkelijk erf. Vanaf kwart over acht waren de eersten aanwezig en omstreeks negen uur was er een ploeg enthousiaste tuinlieden van 19 mannen, voor de morele ondersteuning kwamen er om 10.00 uur nog enkele vrouwen.
Er werd blad bij elkaar geblazen, geveegd en geharkt en op aanhangwagens geladen en afgevoerd.
Zoveel blad, er kwam geen einde aan. Veel blad enerzijds doordat de tuinploeg de afgelopen weken niet had geruimd in verband met werkzaamheden in en rond de pastorie en anderzijds doordat het blad dit jaar lang aan de bomen bleef.
Naast het ruimen van het blad was een enthousiaste ploeg, onder leiding van “monnik” Harm bezig om de haven op te schonen van het vele groen en riet.
Om tien uur was er koffie met dit jaar geen, door
ds. Kloosterziel, gebakken appelgebak, maar iets anders. Dit werd gesponsord door schildersbedrijf Boverhof en feestelijk klaargezet door Tetsje.

Omstreeks 12.45 uur was het blad geruimd en de haven schoon.
Voldaan, moe en bezweet maar met een goed gevoel van saamhorigheid gingen we huiswaarts.

Namens kerkrentmeesters en de vaste tuinploeg iedereen geweldig bedankt voor de inzet en tot volgend jaar.
                                                                               Jan van Calker

Ds. A. van Setten-Ruhrwiem