di 17 april 2018

Mantra zingen met als thema: Het leven vieren

Locatie:
 Kerk Blijdenstein
Tijdstip:
 20.00 uur

Pasen staat vanuit verschillende visies centraal voor het leven dat nooit eindigt. De vorm kan veranderen, het leven blijft. In de natuur zien we dit gespiegeld; alles wat in de winter dood leek, komt in de lente weer tot leven. Het leven was er nog steeds, weliswaar verborgen in de bomen, in de grond.
En in deze tijd na Pasen, de voorjaarstijd, worden we zelf vaak vrolijker, gaan meer naar buiten en willen het leven gaan vieren.
Ook via het zingen van mantra’s kunnen we hier uitdrukking aan geven. Door eerst in stilte naar binnen te gaan en van daaruit de klank naar buiten te laten komen. En daarmee uitdrukking te geven aan wat er in ons leeft en geleefd en gevierd wil worden.

De mantra’s die we zingen komen uit verschillende culturen en spirituele stromingen en ze zijn makkelijk mee te zingen.
De intentie hierbij is om vanuit het hart te zingen, zangervaring is niet nodig.
We beginnen met een meditatie en er zijn korte stiltes tussen de liederen.
De locatie is het prachtige kerkje van Blijdenstein, tussen Meppel en Ruinerwold,  Blijdenstein 3, 7961LH Ruinerwold.
Na afloop is er ruimte om te delen, in stilte naar huis te gaan of samen te zijn onder het genot van een hapje of drankje. Hiervoor wil ik je vragen zelf iets mee te nemen.
Aan het begin van de avond is er thee.
Deze avond wordt georganiseerd door Nellie van den Berg. Ik organiseer al vijf jaar mantra zang avonden bij mij thuis en de avond in december in deze kerk is zo goed bevallen, dat ik nu graag weer kom. En jij bent van harte welkom om mee te komen zingen!

Datum:     dinsdag 17 april 2018
Aanvang:     20 u, inloop vanaf 19.45 u, einde zingen ca. 21.30 u