Kerstrondje 2017

Op de folder een prachtige afbeelding van Anton Pieck; een dorp bedekt met …………sneeuw!
Sneeuw, waarover we zo verlangend zingen in de liedjes rond Kerst. Toch zou die er wel eens de oorzaak van kunnen zijn dat er, vooral op zondag, minder bezoekers kwamen.

Het waren op Blijdenstein gezellige dagen. Het organiserend comité had een leuk programma bedacht waarin de familie Karsten toch wel een hoofdrol had. Zij bezochten zowel zaterdagmiddag als ook zondagmiddag onze kerk voor een kerkdienst, geleid door dominee Kloosterziel. De kerkgangers gingen naar huis voorzien van een mooie preek, nadat ze hun gaven in een collectezak hadden gedaan op de manier zoals in 1920. Dat was best wel een inspannend werkje om met zo’n lange stok door de kerk te manoeuvreren.

De familie Karsten had een mand sinaasappelen meegenomen voor de arme kinderen.

De bezoekers werden welkom geheten door dames getooid in mooie schorten.
Ze verzorgden de mensen met koffie, thee en heerlijke koek. Ook konden er weer knijpertjes worden gekocht, gebakken door leden van het kerkkoor Con Amore.

Veel kinderen hebben zich uitgeleefd op het knutselen.
Wat was daar weer veel werk voor verzet door Zwaantje en Anko. Prachtig om te zien hoe de kinderen ingespannen bezig waren.

In de consistorie was een stiltecentrum ingericht.
Daar kon een kaarsje worden ontstoken en kon men een geliefde herdenken.

In de kerk was een expositie van schilderijen met een winterlandschap.
Deze konden bewonderd worden onder het genot van orgelmuziek.

Men kon zich verdiepen in oude zondagsschoolmaterialen en heerlijk lezen in de kerstboeken die er lagen.

Op zaterdag kwamen De Dickens Singers langs en zangeres Sinje Kiel zorgde met drie andere zangeressen voor een mooie afsluiting van de eerste dag.

Om 17:00 uur was de kerk helemaal klaar voor de Sing-in. Zoals altijd een mooi samenzijn georganiseerd door de gezamenlijke kerken van Ruinerwold in het kader van Kerk in Actie, Dit jaar werd er gecollecteerd voor een nieuw project,  Steun voor duurzame landbouw en de opleiding van predikanten in Noord-Kameroen.
De opbrengst van deze collectes was € 549,02. Iedereen heel hartelijk dank.

Veel waardering hebben we dit jaar voor het Christelijk Meppeler Mannenkoor. Ondanks de sneeuw en de waarschuwing code oranje, kwam het koor met dirigent Johan L Rodenhuis en pianiste Ruth Post naar Blijdenstein.
Gelukkig durfden ook nog veel belangstellenden naar Blijdenstein te komen zodat we in een gevulde kerk konden genieten van mooie mannenstemmen, een gedicht, orgelspel van Harry Bosma en samenzang.

Na het zingen van het lied: “Ga nu heen in vrede, ga en maak het waar, wat hij hier beleden met elkaar…………….ga en maak het waar” gingen we weer door de sneeuw naar onze huizen. Een voorproefje van een witte Kerst?
Veel mensen hebben zo hun medewerking verleend om er weer goede dagen van te maken.
De voorbereidingsgroep (Dinie, Jennie, Sjoukje, Tetsje en Zwaantje).spreekt haar dank hiervoor uit.

Zie ook Facebook

Repetitie Con Amore