Familie Karsten bezoekt de kerkdienst op 13 augustus 2017

inderdaad, helaas het kon niet doorgaan de openluchtdienst onder de 12 Apostelenboom.omdat er 's ochtendsvroeg nog een stevige regenbui was.

Het was extra jammer omdat de familie Karsten  van de Karstenhoeve (Museumboerderij) onze dominee wilde verrassen met het bijwonen van de openluchtdienst. Waarom?......

Dominee Kloosterziel doet mee aan een activiteit van de museumboerderij anno 1920. Dan zou hij wel eens opmerken dat de familie te weinig in de kerk komt. Daar zou vanmorgen dus verandering in komen! Met het kerkboek (met beslag) in de hand komen de mensen uit "Boerendrokte" op Blijdenstein aan.

Opa en oma Karsten komen via de kosterswoning bij de kerk.

Boer Karsten ziet dat zijn vrouw ook bij de kerk arriveert.

Dit bezoek is zeker een foto waard en het wordt zelfs vermeld in de Meppeler Courant en de Wolden Courant.

Via de ingang onder de toren komt het gezelschap tot verbazing van veel kerkbezoekers binnen. Wat zal dominee Kloosterziel hiervan vinden?

Wachten op de dominee.

Het bezoek wordt duidelijk op prijs gesteld. De verrassing van  de familie Karsten is geslaagd!

Dominee Kloosterziel legt adequaat aan de kerkgangers uit wie de familie Karsten is. Deze zomer is er op drie zaterdagen "boerendrokte". Dit schreef ds. Kloosterziel in Kerkespraak 2017-5: "Op de zaterdagen van 1 juli, 22 juli en 2 september reis ik terug naar het jaar 1920 en speel ik de predikant die op de Karstenhoeve een zieke bezoekt in het TBC-huisje. Er gaat ook een jong stel trouwen, maar of zij hun huwelijk kerkelijk bevestigd willen zien, is nog de vraag. De herenboer kan misschien een bijdrage leveren aan het lekkende dak van de kerk."
Dominee zei dat het ondanks de stortbui droog in de kerk is, dus het dak is nu dicht. Gelukkig is de TBCpatient ook zover genezen dat hij vanmorgen de kerkdienst kan bijwonen. Even dacht dominee bij binnenkomst, althans dat vertelde hij, dat hij vergeten zou zijn dat het vanmorgen een doopdienst zou zijn. Want de dochter van boer Karsten was ook in de kerk en zij had net een zoontje gekregen die nog gedoopt moet worden. Boer Karsten wilde graag weer een speciale plaats in de kerk, maar dat zal de Kerkenraad nu niet meer honoreren had dominee op de bijeenkomsten van boerendrokte gezegd. Dat is in ieder geval vanmorgen wel gelukt. Op de eerste rang kan de familie de dienst bijwonen.
Kortom in een mum van tijd zat de dominee van "boerendrokte" weer in zijn rol. Met veel plezier speelt hij die rol en nodigt de mensen uit om de laatste opvoering op 2 september bij te wonen in en rond de Karstenhoeve. Een museumboerderij die een belangrijke plaats in ons dorp inneemt, aldus dominee Kloosterziel.

Na de dienst werd er met de familie Karsten kennis gemaakt.

Er werden handen gedrukt.

Mannen onder elkaar.
En dan is het nog gezellig napraten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Tot slot werd er nog een statiefoto gemaakt.
zie ook de facebookpagina en hier

Zondagsschool
datum en tijdstip 17-12-2017 om 10.00 uur

kerkdienst met ds. A. van Setten – Ruhrwiem, Ruinerwold.
datum en tijdstip 17-12-2017 om 10:00 uur