Protestantse Kerk Nederland (PKN) en Classis Meppel

De kerkenraad is het bestuur van onze kerkelijke gemeente en bestaat uit de ouderlingen, de diakenen, de kerkrentmeesters en de predikant.

De kerkelijke gemeenten in een bepaalde regio zijn samengebracht in de classis. Er zijn 75 classes.
De classicale vergadering neemt een centrale plaats in binnen de kerk en is een ontmoetingsplaats voor de gemeenten. Daarbij legt de classis de verbinding tussen de gemeente(n) en de landelijke kerk.

De classis geeft door haar vergaderingen, maar ook op allerlei andere in de kerkorde omschreven manieren, gestalte aan de onderlinge verantwoordelijkheid van landelijke kerk en de gemeenten, maar ook die van de gemeenten voor elkaar.

Onze gemeente valt onder de Protestantse Kerk Classis Meppel.

De classis Meppel bestaat uit 23 gemeenten: Beilen, Diever, Drijber, Dwingeloo, Havelte, Hijken-Hooghalen, Koekange, Kolderveen-Dinxterveen, Meppel, Nijeveen, Nijensleek, Ruinen, Ruinerwold, Vledder, Wapserveen, IJhorst- De Wijk en Westerbork. Elke gemeente zendt 2 ambtsdragers, aangewezen door de Kerkenraad, die namens de gemeente zitting hebben in de classis.

Begin 2018 verandert de structuur. Zie hier.

De classis Meppel heeft een eigen website.

Generale Synode
De belangrijkste besluitvormende vergadering in de kerk is de generale synode.

De Protestantse Dienstenorganisatie is de werkorganisatie ten behoeve van de Protestantse Kerk in Nederland.

Repetitie Con Amore
datum en tijdstip 25-04-2018 om 19:30 uur