Kerst - Projectkoor 2013 Kerst - Projectkoor 2013

Het eerste optreden was op zondagmiddag 8 december in de Gereformeerde Kerk in Berghuizen mmw van Emiek Kasimier-de Ruiter op trompet en Harry Bosma op het orgel. Op 15 december heeft het koor bij de afsluiting van het "Karstrondtie bij de spekbraanders" tijdens de Sing-in van Kerk in Actie opgetreden in de kerk op Blijdenstein. Het koor werd daar begeleid op de piano door Tieme Slomp en op het orgel door Harry Bosma. De muzikale leiding was in handen van dirigente Trijnie de Boer.

Op Eerste Kerstdag trad het koor in kleinere samenstelling op in de Kerstdienst op Blijdenstein. Wat was het fijn om zo samen te zingen. We kunnen terugzien op prachtige uitvoeringen. De leden zijn trots op de dirigente die in een paar repetities voorwaar een prestatie van formaat neerzette!

Het festival werd voor het eerst gehouden op de kerstavond van 1918 in het King’s College te Cambridge. Initiatiefnemer was de deken, Eric Milner-White (1884-1963)

De reeks van 9 lezingen en de gebeden vormen de basisstructuur van het “Festival of Lessons and Carols” Deze lezingen vinden we al terug in de Metten, de nachtelijke getijdendienst uit het klooster. Niet alleen de lezingen gaan terug tot de Middeleeuwen, hetzelfde geldt voor de Engelse Carol. In de Middeleeuwen vonden rond de kerkelijke feesten, naast de officiële bijeenkomsten ook allerlei volkse vieringen en feesten plaats. Er ontstond een geëigend repertoire van liederen die enerzijds verwant waren aan de hymne en anderzijds aan het volkslied. Deze liederen vroegen om beweging in de vorm van dans en processie.
De liederen, die het koor heeft gezongen uit dit “festival” zijn (Nederlandstalig):
Uit het duister hier gekomen;
Wij lezen Gods wezen  (cradle song);
Wij trekken in een lange stoet (God, rest you merry gentleman);
Hoor, d’englen zingen  d’eer;
Een diepe nacht houdt Bethlehem (Forset green);
Verder zongen we:
The first Nowell  (Engelstalig);
Magnificat;
“Kyrie” uit de Messe breve no. 5  van Charles Gounod;
Da pacem Domine (canon).

Op Eerste Paasdag in 2012 zong het koor in de kerk op Blijdenstein in de Paasdienst. 68 enthousiaste zangers en zangeressen vormden een prachtig koor olv Trijnie de Boer-Pekel en samen met de piano (Tieme Slomp), de dwarsfluit (Lucia Meyling) en het orgel (Harry Bosma) klonk het geweldig in onze  kerk met een heldere akoestiek.
In de liturgie kwamen de volgende werken aan de orde.:
• ‘Halleluia’  van Händel
• ‘Lied aan het licht’  Oosterhuis
• ‘Steal away’  negro spiritual
• ‘Kyrië’ uit de mis van Gounod
• ‘Licht’ paasoratorium  Graankorrel
• ‘Segen will uns tragen’ Maierhofen

kerkdienst met Ds. J.W. Muis. Ruildienst met de Gereformeerde kerk Ruinerwold – Koekange.
datum en tijdstip 23-07-2017 om 10:00 uur

datum en tijdstip 30-07-2017 om 10:00 uur