Paneel met gedicht bij de Twaalf Apostelenboom

Huus van de Taol heeft op 18 mei 2017 een mooi bord geplaatst bij de grote beuk aan het paadje van de pastorie naar de kerk. Daarop staat het gedicht van Ria Westerhuis: Twaalf twiegen op heilige grond. Deze unieke boom symboliseert de eenheid. De vogels schuilen onder het imposante dak van bladeren. Zo is het geloof bedoeld, de eeuwen door. Ooit twaalf stammen van Israël en twaalf apostelen, stevig geworteld in de aarde, maar met de armen uitgestrekt naar de hemel, naar de zon.
Wandel er gerust eens langs, het hekje door, en voel de zware stam die rust en vertrouwen uitstraalt.
                                                                              Ds. R. Kloosterziel.

Uitleg:
Het plaatsen van borden met streektaalpoëzie in de openbare ruimte is een van de acties van het Huus van de Taol om de Drentse Streektaal te behouden en onder de aandacht te brengen.

Een kuil graven. Er wordt hard gewerkt.

Bertus Mos:Taolschulte van De Wolden en de keurnoten Reinder Smit en Jan Tijink‚Äč
De laatste hand door ds. Kloosterziel onder toeziend oog van Roelof Kuijer, voorzitter van de Kerkenraad. Het gedicht kunt u hier lezen.

datum en tijdstip 24-09-2017 om 10:00 uur

kerkdienst met ds. J. Woltinge, Zwolle.
datum en tijdstip 01-10-2017 om 10:00 uur