Onze kerk ook voor u Onze kerk ook voor u

Een christelijke uitvaart

Als geloofsgemeenschap willen we niet tekort doen aan de eigen identiteit, maar tegelijk proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met ieders persoonlijke beleving. Elke uitvaart is daardoor verschillend en komt in overleg tot stand.

Doorgaans wordt gekozen voor een korte gebedsdienst. Daarin is plaats voor herinneringen, rituelen en muziek naar eigen wens: samenzang (met orgelmuziek), of meditatief (van een CD), of een combinatie van beide. Indien nodig wordt er een liturgie gemaakt. De viering duurt ongeveer drie kwartier. Als predikant ga ik er dan vanuit dat er naast de bijdragen van de familie (zoals een ‘in memoriam’) ruimte is voor een gebed en een korte overdenking.
Voor een dergelijke samenkomst leent de kerk op Blijdenstein met de Munnekeweer zich uitstekend. In het crematorium kan een soortgelijke afscheidsviering ook gehouden worden. Dan wordt meestal gekozen voor muziek op CD en ontbreekt de kerkelijke sfeer.

Om zelf niet een te groot stempel te drukken op het geheel geef ik graag gelegenheid aan de naaste familie om door hun inbreng te zorgen voor een meer persoonlijke beleving. Het levensverhaal wordt dan bijvoorbeeld door de kinderen verteld. U kunt er ook voor kiezen om een andere spreker uit te nodigen, of als betrokkenen alles zelf te doen.

De Hervormde Gemeente te Ruinerwold wil u binnen onze mogelijkheden helpen en adviseren om waardig afscheid te nemen.

Kerkespraak, nr. 5 - 2011: Ds. R. Kloosterziel

datum en tijdstip 24-09-2017 om 10:00 uur

kerkdienst met ds. J. Woltinge, Zwolle.
datum en tijdstip 01-10-2017 om 10:00 uur