meer informatie over de Zusterkring meer informatie over de Zusterkring

Op initiatief van dominee en mevrouw Brink kwam er een vrouwenvereniging binnen de kerk. Op 5 november 1934 was de eerste bijeenkomst van de Zusterkring onder leiding van mevrouw Brink. De bijeenkomsten bestonden uit het zingen van een Psalm of een Gezang en het lezen uit de Bijbel. Natuurlijk werd er gebreid, bijvoorbeeld dassen voor de kinderen van de Zondagsschool en borstrokjes zodat ze geen kou leden.
In 1946 kwam er een bestuur.

Vanaf 1956 was de Zusterkring lid van de VHVF, de Vrijzinnig Hervormde Vrouwen Federatie. Deze vereniging is in 2006 opgehouden te bestaan en vanaf die tijd is de Zusterkring aangesloten bij de toen opgerichte Protestantse Vrouwen Drenthe. Leden van de Zusterkring bezoeken elk jaar de provinciale ledendag, vroeger landdag geheten.

Op de feestavond in 1979 tgv het 45 jaar bestaan brachten mevrouw Wever – Nijstad en mevrouw Van Goor – Klok namens de leden een cadeau mee.
Het was dit prachtig kleed bestemd voor de bestuurstafel. Heel mooi geborduurd. Naast mevrouw Van Goor en mevrouw Wever hebben verschillende leden er aan gewerkt.
Mevrouw Wever las een gedicht over 45 jaar Zusterkring met als laatste regel over het kleed: De groene kleur van de hoop wil ons geven, dat de Zusterkring nog lang moge leven.
Het kopje en de voorzittershamer zijn toevallig op deze foto.
In 1950 bij de viering van het 15 jarig bestaan kreeg mevrouw T. van der Veen – Bosman, presidente van 1947 – 1955, een voorzittershamer. In het verslag staat: "nu is het oude kopje zonder oortje buiten werking!"

In 1998 dreigde ook de Zusterkring te moeten stoppen omdat er geen bestuur meer was. Gelukkig staken de huidige bestuursleden de koppen bij elkaar en zo kunnen ongeveer 20 vrouwen iedere maand genieten van een gezellige avond. De dominee houdt een korte overdenking en er wordt een lied gezongen.

Kerst 2016

Na een kop koffie of thee met een lekkere (plak) koek, is er tijd voor een boeklezing, of iemand komt vertellen over een boeiende reis, of er komt iemand met zang en muziek, of een andere presentatie.

TERUGBLIKop de periode 1934-1999; 65 jaar Zusterkring

Traditioneel is de kerstviering waar mevrouw A. Zwikker-Schiphorst de zang op het orgel begeleidt.

In de notulen van 1952 wordt mej. Schiphorst voor het eerst genoemd.

In de zomer wordt een uitstapje gemaakt.

Zoals in 2007 naar "In de tuinen in Uffelte", waarna

even een gezellig samenzijn bij de hunebedden in Havelte.

met als afsluiting een heerlijke broodtafel bij café de Kastelein in Ruinerwold.

Repetitie Con Amore
datum en tijdstip 25-04-2018 om 19:30 uur