Diaconie steunt Gambiaproject van de familie Hulst Diaconie steunt Gambiaproject van de familie Hulst

Hallo gemeenteleden,
Sinds enige jaren gaan wij, de bewoners van Buitenhuizerweg 2 naar Gambia. Gambia ligt in West – Afrika. Men zegt dat Gambia het armste land met de slechtste economie ter wereld is. De laatste jaren zijn er wat inkomsten door de opkomst van toerisme aan de oceaankust, maar 95% van de bevolking is werkloos. Hierdoor zijn veel mensen arm. Het is elke dag maar de vraag of ze te eten hebben. Er zijn veel kinderen. Veel jonge mannen wagen hierdoor de barre tocht naar Europa, via Libië naar Italië.
We kennen inmiddels enkele Gambianen en proberen hen en anderen voort te helpen. Zo helpen we Lamin, onze Gambiaanse vriend, een eigen bestaan op te bouwen door kledingverkoop. Inmiddels is hij zover dat hij een eigen winkeltje heeft en van de opbrengst heeft hij een huis voor zichzelf gebouwd. Nu is hij bezig met het bouwen van een huis voor zijn moeder, zus en broer. In Gambia is het normaal dat je voor je hele familie zorgt. En Solomon, ook een vriend, hij leeft op het eiland Jinack, een van de armste gebieden ver van de bewoonde wereld. We proberen hem te helpen met kleding, zakken rijst en vertier, in de vorm van voetbalkleding, voetbalschoenen en voetballen.
We sponseren, samen met familie, vrienden en buren, een aantal kinderen om naar de Christelijke school in Serekunda te kunnen gaan. Deze school is de afgelopen 3 jaar gegroeid van 1 naar 6 lokalen. Afgelopen december gingen er 265 kinderen naar school. Samen met veel andere mensen en stichtingen worden er stap voor stap lokalen bij gebouwd. De kerk van Blijdenstein heeft het afgelopen jaar samen met basisschool de Arendsvleugel bijgedragen aan het bekostigen van een boekhandeltje en een kantoor bij deze school. We hebben gekozen voor deze school omdat het één van de weinige christelijke scholen is in het met name islamitische land.

Tijdens het Kerstrondje op 12 en 13 december stond er in de kerk een tafel met informatie over Gambia en een collectebus. Tot onze grote verrassing zat daar € 110 in! Dit bedrag hebben we, toen we een week voor kerst met z’n vieren in Gambia waren, overhandigd aan de directrice van de school.

Zo kan Ebrima Faal, een jongetje waarvan de ouders het schoolgeld niet meer kunnen betalen, naar school blijven gaan.
Bij onze terugkomst ontdekten we dat de diaconie opnieuw € 500 gaf en Bertha Roelofs had € 40, de opbrengst van haar kaarsenverkoop tijdens het kerstrondje, aan Gambia besteed. Geweldig!
Op 7 maart gaat Tina weer naar Gambia om o.a. te onderzoeken hoe dit geld het beste besteed kan worden. We houden u op de hoogte!
Het werken in Gambia is een persoonlijk initiatief; niet vanuit een stichting, vereniging of iets dergelijks. Dit doen we omdat we het klein willen houden en geen tijd en energie willen steken in een organisatie. We proberen gemiddeld 1 à 2 keer per jaar het land te bezoeken om te kijken waar hulp nodig is en de voortgang van de verschillende projecten bij te houden. We proberen voor elke ontvangen gift een nieuw doel te zoeken om onze medemens daar voort te helpen. De reizen en het verblijf daar betalen we allemaal uit eigen middelen. De laatste jaren brengen we zo gemiddeld enkele duizenden euro’s naar Gambia in de vorm van geld, middelen, kleding enz..

Hartelijke groet, Jacco, Tina, Wesley en Rowan Hulst.

Repetitie Con Amore
datum en tijdstip 25-04-2018 om 19:30 uur