Gemeenteavond 15 januari over detachering predikant Gemeenteavond 15 januari over detachering predikant

De predikant van IJhorst-De Wijk is onlangs met emeritaat gegaan en vanuit de gedachte om gezamenlijk oplossingen te vinden om onze gemeenten in de toekomst zo goed mogelijk in stand te kunnen houden.heeft de Kerkenraad in de vergadering van 13 november jl. besloten om ds. Kloosterziel voor een termijn van voorlopig 1 jaar voor 50% te detacheren bij (uit te lenen aan) IJhorst-De Wijk.

Dit betekent dat de uitgaven voor Pastoraat dalen, maar helaas ook dat de inzetbaarheid met de helft afneemt. Dit heeft onder andere tot gevolg dat er meer kerkdiensten geleid zullen worden door een predikant van buiten onze gemeente. Een termijn van 1 jaar biedt zowel IJhorst-De Wijk als onze gemeente de gelegenheid om te ervaren of het werken met een parttime predikant voor alle partijen (gemeenten en predikant) een werkbare en toekomstbestendige oplossing is.

Op maandagavond 15 januari is er een Gemeenteavond in de Munnekeweer waar de gemaakte keuzes worden toegelicht. De bijeenkomst begint om 20:00 uur.

Verder zal Ab Aberson die avond aan de hand van een (beamer)presentatie foto's tonen en vertellen over zijn laatst gehouden pelgrimage.
Van harte welkom!

40Dagentijd Vespers