Kerk in 2025

Een historisch besluit

De generale synode heeft op 22 september besloten dat met ingang van 1 mei 2018  de Protestantse Kerk niet uit 75 classes, maar uit elf classes bestaat. En iedere classis krijgt een classis-predikant.
voor informatie zie hier.

Deze verandering is onderdeel van de toekomstvisie ‘Kerk 2025’ van de Protestantse Kerk in Nederland.
Vanaf 2014 wordt er binnen de Protestantse Kerken Nederland (PKN) gediscussieerd over de toekomst van de kerk. De bevindingen van de discussies in het land zijn samengebracht in het rapport "Kerk 2025: waar een Woord is, is een weg". Dit was het uitgangspunt voor verdere uitwerking wat in 2016 resulteerde in het rapport Kerk 2025: een stap verder

De herinrichting van het classicale niveau is een ingrijpende beslissing omdat daarmee ook het oude presbyteriaal-synodale principe wordt losgelaten. Niet alle gemeentes zijn dan namelijk meer rechtstreeks in de vergadering van de classis vertegenwoordigd. Wij gaan deel uitmaken van de nieuwe classis Groningen-Drenthe. Hier zal het onderlinge contact plaatsvinden in overzichtelijke ‘ringen’ van gemeenten die zich min of meer in elkaar herkennen en geografisch en theologisch niet te ver bij elkaar vandaan liggen.
De classispredikant wordt vrijgesteld van andere werkzaamheden om onder andere te kunnen toezien op het functioneren van de gemeentes. De huidige 4-jaarlijkse visitatie komt daarmee te vervallen.

datum en tijdstip 26-11-2017 om 10:00 uur

Repetitie Con Amore