Kerstviering 2017

Hopen en uitzien naar het licht…………………
Het thema van de kerstviering van de Zusterkring.
Er waren 17 leden naar de Munnekeweer gekomen en ook dominee en mevrouw Kloosterziel, mevrouw Zwikker en mevrouw Zijlstra waren er zoals altijd met de Kerst bij.
We volgden de liturgie die gemaakt was door ds. Sienny Wiersma – Smelt, presidente van de Protestantse Vrouwen Drenthe, de overkoepeling van de Protestantse Vrouwenverenigingen in Drenthe.
Ds. Kloosterziel las uit het evangelie van Lucas het kerstverhaal en de meditatie, ook van de hand van ds. Wiersma.
We zongen samen de kerstliederen onder begeleiding van mevrouw Zwikker op het orgel.

Ds. Kloosterziel vertelde het kerstverhaal. Een lege stoel stond hierbij centraal.
Er zijn veel lege stoelen. In sommige huizen is die er omdat een dierbare is overleden, of je zet teveel stoelen omdat je niet weet hoeveel mensen je kunt verwachten, of omdat mensen moeten afzeggen of sowieso niet komen.

Ook is er een lege stoel omdat het traditie is, zoals bij de Joden die een extra stoel neerzetten bestemd voor Elia, de profeet die zomaar komen kan. Symbolisch een stoel neerzetten die je open laat voor wie je verwacht. Kerst is leven van verwachting.

Zoals altijd was het een warme, gezellige kerstviering met kaarsen, een mooi versierde kerstboom en bij de koffie of thee een lekkere traktatie.

Bij het naar huis gaan kregen we allemaal een cadeautje mee voor in de kerstboom.
Met applaus als dank en elkaar de beste wensen gevend voor een goede Kerst en nieuwjaar, gingen we naar huis.

40Dagentijd Vespers
datum en tijdstip 25-02-2018 om