Con Amore vierde haar 90e verjaardag Con Amore vierde haar 90e verjaardag

In de kerkdienst van zondag 25 oktober vierde Con Amore haar 90e verjaardag.
De kinderen van de Zondagsschool hadden voor ieder lid een leuk felicitatiekaartje gemaakt dat aan een vrolijke slinger was bevestigd.

“90 jaar lid, tijd voor een feestje” staat op een van de kaartjes. Nee dat heeft niemand ooit bereikt.
Nu spannen Janny Koops-Bosman en Grietje Luten- Reinds de kroon met 34 jaar.
Ooit bereikten de heren Albert Eggen en Jan Middelveldt de 60 jaar en in dezelfde periode was het echtpaar Jan en Jo Schoemaker 40 jaar lid. (zie hier)
Wat een verrassing dat de heer Schoemaker aanwezig was.

En er waren meer oud leden en kinderen / familie van oud leden of ze stuurden een felicitatie.
Het deed het bestuur en de leden goed dat zo velen ons feest mee wilden vieren.
Dominee Kloosterziel ging voor in de dienst en Harry Bosma begeleidde de (samen)zang op het orgel.

Het koor zong 5 koorwerken: Santo van Tore W. Aas; Veni Jesu Amor Mi van M. Cherubini; Wohl mir dass Ich Jesum habe van J.S. Bach; Lead Me Lord van S.S. Wesley; Een Nederlandse versie van Stay with me till the morning van W.A. Mozart en Lead Me Lord van S.S. Wesley.
Trijnie de Boer is niet alleen een meester in het dirigeren, zij is ook een goede pianiste, samen met Harmke Kloosterziel, lid, maar ook reserve dirigente, speelde zij een vierhandig pianowerk van Franz Schubert.

Vreugde en verdriet worden soms naast elkaar beleefd.

Zo ook in deze dienst toen we stilstonden bij het overlijden van
Bettie de Leeuw – Stummel,
ouderling van onze kerk.

We waren in gedachten bij haar en haar man, (klein)kinderen en moeder.

Na de kerkdienst nam onze voorzitter Gea Pruntel het woord.
Ze zei dankbaar te zijn dat zoveel zangers en zangeressen, bestuursleden, dirigenten, begeleiders (waar ze ook de organisten mevrouw Zwikker en Harry Bosma in betrok) hun inzet leverden in deze 90 jaar.

Ze koos ervoor om niet uitgebreid in te gaan op de geschiedenis. Deze staat hier vermeld. Ze wilde naar nu en de toekomst kijken en nodigde de aanwezigen uit: “kunt u zingen, zing dan met ons mee, op weg naar het volgende lustrum, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd!” en voor de anderen: “Wij hopen dat u regelmatig getuige mag en wilt zijn van onze optredens”.
Ze bedankte Trijnie en Harmke Kloosterziel, organist Harry Bosma, koster Tetsje Zijlstra en onze predikant Roel Kloosterziel. Ze kregen als dank een boeket.

Ze stond apart stil bij Tieme Slomp, onze vaste begeleider op de piano.
Ze moest op de notulenboeken afgaan en daarin staat vermeld dat Tieme in 1984 op Eerste Kerstdag de vervanger was van Femmy de Vrijer. Dat was goed bevallen want dit staat in de notulen van een bestuursvergadering in 1986: “ op Eerste Kerstdag zal Femmy de Vrijer eerst worden gevraagd. Als zij niet kan dan denken wij aan Tieme Slomp. Die kan dit ook heel goed doen.” Zo is vanaf 1987 Tieme onze vaste begeleider en wij vinden nog steeds dat hij het heel goed doet en hopen nog lang van zijn pianospel te mogen genieten. Als dank werd hem een karaf en een boeket bloemen aangeboden.
Daarna was het tijd voor de felicitaties en gezellig samenzijn onder het genot van een kopje koffie of thee of limonade met een lekkernij.

Voorzitter en dirigente kijken samen terug op een mooie kerkdienst.
foto's gemaakt door Zwaantje ten Have, Tetsje Zijlstra en Marjan Remmelts.
Voor we voor een heerlijke lunch naar de Munnekeweer gingen zette Tetsje Zijlstra ons in de stralende zon op de foto.

Tijd voor de lunch

de voorzitter nodigt ons aan tafel.

datum en tijdstip 26-11-2017 om 10:00 uur

Repetitie Con Amore