Bericht uit Gambia 2017 Bericht uit Gambia 2017

Hallo gemeenteleden.
Het is alweer een tijdje geleden dat we een stukje in het kerkblad schreven over ons werk in Gambia. Ook in 2017 zijn we meerdere keren geweest om onze vrienden daar te bezoeken en te helpen. We hebben inmiddels verschillende projecten lopen in Gambia.

school ‘Reach Education Centre’ in Wellingara
Eén ervan is de school ‘Reach Education Centre’ in Wellingara van onze vrienden Patience & Edward. Vorig jaar hebben jullie vanuit de gemeente meegeholpen aan de bouw en de inrichting van de boekhandel op het terrein van de school en de kerk. Edward en Patience zijn hier erg blij mee. De kinderen van de school kunnen voor weinig geld hun schriftjes en werkboekjes daar kopen.

kopieermachines VVR

In het voorjaar van 2017 heeft de kerk een startbedrag gegeven om een kopieermachine aan te schaffen. Tot onze grote verrassing reageerde de VVR, Voetbalvereniging Ruinerwold, met het idee om hun kopieermachines naar Gambia te verschepen!
Ze hadden de vraag gelezen in het kerkblad en gebruikten de machines niet meer voor het sportkrantje en wilden ze graag schenken aan de school. Dit hebben we dan ook gedaan. Het geld van de kerk is daarom besteed aan schoolboeken. Geweldig!

Speelmateriaal voor het schoolplein
Eind 2017 mochten we weer € 500 ontvangen van de kerk. Dit willen Edward en Patience gebruiken voor nieuw speelmateriaal op het schoolplein.
Mede namens hen, dank jullie wel!

Breien in Ruinerwold voor Gambia
Diverse dames in Ruinerwold komen regelmatig bij elkaar om de mooiste dingen te breien. Ze hebben al vele truitjes gemaakt voor de kinderen. Afgelopen jaar kon ik babyjasjes en babydekentjes meenemen. We werken regelmatig samen met verpleegkundige Sainey, vooral als er iets is met de kinderen of andere bekenden.

Op deze foto ziet u Tina samen met een man die samen met zijn vrouw onlangs hun 2e kindje mochten ontvangen. Hij toont de spulletjes waar hij heel blij mee was. (In het midden staat het jongste zoontje Daniel van Patience en Edward).

Veel andere arme mensen hebben we blij kunnen maken met de truitjes en dekentjes. Namens hen grote dankbaarheid voor de dames!

Ook u kunt helpen
Diverse gemeenteleden en dorpsgenoten sponsoren een kindje uit de armste gezinnen om naar deze school te kunnen gaan. Onderwijs is zo belangrijk om een duurzame verbetering te creëren in een gezin en in het land!
Er zijn nog meer zeer arme gezinnen in de buurt van de school, waarvan de ouders moeizaam eten kunnen kopen voor hun kinderen, laat staan schoolgeld betalen voor de kinderen.
Eén van hen is Katchi, zie foto.
Haar moeder was nog een tiener toen ze dit meisje kreeg. Ze kan heel goed leren en doet het goed op school, maar moeder is haar baan kwijtgeraakt en kan het schoolgeld voor Katchi niet meer betalen.

Als u nu denkt ‘ik wil ook iets betekenen voor dit meisje
of voor een ander kindje’,
en u bent bereid het schoolgeld te betalen, laat het ons dan weten.
Het schoolgeld is €125,- per schooljaar,
dit is inclusief uniform en schoolmateriaal.

Eind februari hoopt Tina weer naar Gambia te gaan met het geld van de kerk en het schoolgeld voor de kinderen die gesponsord worden.
Ook zullen er dan weer diverse kinderen bezocht worden in hun thuissituatie. We nemen dan altijd een zak rijst mee van 50 kilo zodat de hele familie weer een maand te eten heeft.
Soms is er extra hulp nodig in de thuissituatie zodat de kinderen een redelijke basis hebben om te leren en huiswerk te maken.
Zoals het leren tandenpoetsen of een rustig plekje creëren om je huiswerk te kunnen doen.
Zoveel te doen in dit mooie maar arme land!
Hartelijke groet, Jacco & Tina Hulst
Voor contact: 06-30975887 of e-mail